Скіфський Танатос у новітніх вітчизняних виданнях : Рец. на: Вертієнко Г. В. Іконографія скіфської есхатології. – Київ, 2015. – 224 с.; Степанов М. В. Скифский хтонический миф и его отражение в погребальном обряде. – Киев, 2015. – 177 с. - Korol, Denys (Наукові записки НаУКМА. Історія і теорія культури, 2019)
Від часів публікацій М. Ростовцева цікавість до скіфської культури не вщухає, а оскільки за останні сто років кількість відповідних знахідок зростала у прогресії, а наукові методи не стояли на місці, на сьогодні накопичилося чимало вдалих спроб занурення в картину світу іраномовних кочовиків степу. Матеріал надійшов 01.05.2018