Деякі зауваги до методології культурологічної аналітики кінематографа - Kyrylova, Olga (Наукові записки НаУКМА. Історія і теорія культури, 2019)
У статті ставиться питання про побудову інструментальної моделі культурологічної аналітики кінематографа. Запропоновано виокремити такі її методологічні виміри: морфологічний, історико-культурологічний, культурно-типологічний, культурно-цивілізаційний, семіотичний, культурно-антропологічний та деякі інші. На відміну від універсальної, обґрунтовано специфічну культурологічну модель танатологічного аналізу кінематографа з такими рівнями: танатохронотопічним, еротанатологічним та ін. Матеріал надійшов 07.06.2019