Філософія кіно, метод моделювання та проблема декадентського кінотвору - Kirillova, Olga (Наукові записки НаУКМА. Історія і теорія культури, 2019)
Статтю присвячено реконструкції узагальненої моделі твору декадентського кінематографа як стилізованого кінематографа moderne, що є яскравим прикладом застосування філософської інтерпретації до кінематографа і феномену кінореальності. Ця модель має такі рівні: морфологічний, стилістичний, інтертекстуальний, ритмічний, аудіальний, тактильний, монтажний, специфічно-антропологічний і специфічно-наративний. Матеріал надійшов 23.04.2018