Особливості представлення макетів гарячих виробництв у музеях - Pustovalov, Sergii; Chukhrai, Liubov (Наукові записки НаУКМА. Історія і теорія культури, 2019)
Статтю присвячено проблемам макетування гарячих виробництв (гончарство, металургія, гутна справа та ін.) у музеях історичного профілю. Розглянуто проблеми макетування протогончарних печей, одноярусних, двоярусних і печей проміжних типів. Також розглянуто еволюцію металургійної справи на прикладі трьох способів плавки металу. Описано металургійні пристрої ранньої та пізньої бронзи. Автори доходять висновку, що макети можуть стати центральними стендами в експозиціях музеїв. Матеріал надійшов 22.03.2018