Підступи до дискурсу про культурний ландшафт: крос-європейський підхід - Gumeniuk, Tetiana; Som-Serdiukova, Olena (Наукові записки НаУКМА. Історія і теорія культури, 2020)
Запропоновано підступи до дискурсу про культурний ландшафт. Це питання розкрито на тлі європейської традиції. Наведено основні критерії, за якими окреслюється характеристика терміна. Розглянуто форму та зміст поняття «культурний ландшафт». Через розгляд еволюції входження терміна в науковий контекст виявлено специфіку його впровадження. Упроцесі аналізу цієї дефініції, що передбачає міждисциплінарний підхід та синтезовану систему мислення, проведено комплексне дослідження. Означено питання актуальності наукової дискусії в застосуванні цього терміна на українському ґрунті. Матеріал надійшов 25.08.2020